Läs om hur Arval förhåller sig till Covid-19-pandemin här

Arval för förare

Digitala verktyg för förare

Arval erbjuder ett unikt gränssnitt där användarna kan välja, hantera och underhålla sina bilar. Vi informerar dem om användningen av bilarna genom digitala verktyg, som hjälper till att hålla kostnaderna nere.

Arval är förarnas kontakt

Arval hanterar alla frågor kring tjänstefordonen från förarna. Vi hjälper till att välja ut och konfigurera bilen enligt kriterierna i bolagets bilpolicy, vi ansvarar för beställningen och hanteringen av bilar. Vi administrerar drivmedelskort för förarnas bilar, beställer vinterhjul, bokar hyrbilar, hjälper till vid skador på bilen med mera.

Ta kontroll över dina driftskostnader

Företag som använder Arval, minskar sina löpande kostnader med 10 % i genomsnitt. Hur uppnår vi det? Helt enkelt genom att förbättra förarna beteende bakom ratten. De deltar så mycket som möjligt i hanteringen av bilen, och vi ser också till att de får information om sitt körsätt. Vi förbereder en kvartalsrapport för varje förare, där vi jämför deras skadeprofil, servicekostnader, bränsleförbrukning och CO2-utsläpp enligt förutbestämda kriterier.

Vi mäter kundnöjdhet

Vi vill se till att samarbetet med Arval tillgodoser förarnas behov. Vi ber dem därför regelbundet om återkoppling för att få veta vad det tycker om bilen de har fått levererad och kvaliteten på den service de får från oss. Vi tittar på alla stadier från leverans till användning, och vi välkomnar eventuella rekommendationer om hur vår service kan förbättras.

 

Digitala tjänster som utformats speciellt för förare

Arval erbjuder dina förare den allra senaste tekniken. Våra appar ger information om användningen av bilen och hjälper användare att förbättra sitt körsätt.

Arval Mobile+

Med denna app, får användare specifik information om bilen och de handlingar de behöver, när och där de behöver det. Företaget kan därmed spara värdefull tid och pengar. Appen (som finns tillgänlig för iPhone och Android-användare) har kartor som visar de närmaste service- och underhållsverkstäderna, ett dokumentarkiv, användarstatistik och meddelanden från Arval. Användare kan beställa tjänsten direkt via sin smartphone eller surfplatta, och de kan även få tillgång till användbara dokument.

 Arval Mobile+ tillåter användare att komma åt:

 • GPS-teknik
 • All information om bilen och nedräkning till ersättningsdatum
 • Direkt tillgång till Arvals telefonsupport dygnet runt
 • Karta till service- och underhållsverkstäder
 • En beställningstjänst för service
 • Ett dokumentarkiv
 • Kvartalsstatistik

Arval Drive Challenge

Arval Drive Challenge är ett underhållande digitalt spel som har den extra fördelen att det förbättrar din körstil. Appen är gratis och (finns för både iPhone och Android) är utformad för att öka förarnas medvetenhet om sin körstil och förhoppningsvis ha en positiv inverkan på den. Arval Drive Challenge använder mobiltelefonens GPS-teknik för att mäta förarnas hastighet, acceleration och inbromsningsmönster. Det belyser områden som behöver förbättras, och belönar bra körning.

Här är en lista över några av Arval Drive Challenges specialfunktioner:

 • Använder GPS-teknik
 • Medvetandegör körstilen på varje körsträcka
 • Identifierar förbättringsområden
 • Ger belöningar
 • Möjlighet till delning på sociala medier