Läs om hur Arval förhåller sig till Covid-19-pandemin här

HUR MAN PACKAR EN BIL SÄKERT

HUR MAN PACKAR EN BIL SÄKERT

När du reser, se till att ditt bagage och tillhörigheter är säkert packade i din bil. Lägg tunga saker först i mitten och lättare saker på sidorna och på toppen. Undvik att packa saker för högt.

Frakt

Lasten på taket måste fästas ordentligt. I höga hastigheter försöker luftflödet lyfta framsidan av all lång last, så en säker fastsättning som håller fast lasten på framsidan är viktig. Hela lasten måste vara säkert fastbunden för att förhindra att den glider ner vid bromsning. Eftersom lasten ökar din bils vikt är det i allmänhet bättre att bära skrymmande men lätta saker på taket och tunga föremål inuti bilen.

 

Organisera föremål inuti bilen

"Sist in, först ut". Organisera objekt i den ordning de kommer eller behöver kommas åt. Tänk på hur du kommer åt reservdäcket eller ett nödsituationskit om det finns en nödsituation på vägen. Ha lätt tillgång till viktiga saker, som mat, dryck eller underhållning för dina barn. Packning av tungt bagage ska vara lågt och tätt och det kan minska dess penetrerande kraft i en trafikolycka, så packning av resväskor och duffelväskor som är högre än baksätet kan vara farliga. Det minskar inte bara synligheten, men det sätter även passagerare i risk för allvarlig skada vid kollision. Överväg att använda utrymmen under passagerarsäten för bagage. Ju bättre du kan fördela din bagagevikt, desto bättre bränsleförbrukning och bättre fordonshantering kommer du att ha på vägen. Tänk på att vid nödbromsning vid 50 km / h så kan lösa föremål ha en kraft upp till 50 gånger sin vikt, så förvara mobiltelefoner, bärbara datorer etc. under passagerarsätena, så att de inte blir projektiler.

 

Körstil

Undvik ett skymt bakfönster, eftersom det gör körning svårt och skapar stor risk när du backar. Öka följande avstånd från fordonet framför; ett fulllastat fordon kommer att kräva ett större avstånd för föraren att få det till ett helt stopp. När du reser med tung last, överväg att justera dina strålkastare något nedåt. En fullt lastad bagageutrymme kan orsaka att baksidan av fordonet sitter och lutar för högt och bländar framförvarande trafikanter.

 

Läs mer förartips
Hur man packar en bil säkert