Läs om hur Arval förhåller sig till Covid-19-pandemin här

CES 2017: Alla ögon på autonom körning

CES 2017: Alla ögon på autonom körning

Marknad
måndag, februari 6, 2017
CES 2017: Alla ögon på autonom körning

Tidigare reserverad för presentation av ny banbrytande hemelektronik, var 2017 det år för den autonoma bilen på CES-mässan. Nästan alla av fordonsindustrins stora aktörer var på plats för att visa sina visioner för framtiden, med en som tävlar om kommersiell lönsamhet år 2020.

Nu mer än någonsin, verkar bilindustrin ta över mer och mer av CES-mässan. Synergin mellan bilar och teknik är viktigare än någonsin, och vi fortsätter att se techjättar samarbeta med biltillverkare för att utveckla några anmärkningsvärt imponerande innovationer, som snart kan förändra hur man kör bilar för evigt. Det bästa exemplet på detta är Audis och NVIDIAs partnerskap (grafikkorts- och datortillverkare) som kom till liv med målet att skapa den mest den kraftfulla artificiell intelligensen på våra vägar! Volvo fortsätter också att gå vidare som en ledare av teknisk revolution inom fordonsindustrin. Efter ett framgångsrikt partnerskap med Uber att testa förarlösa fordon i Pittsburgh, Pennsylvania (USA), är Volvo redo att gå vidare med sitt "Drive Me"-program som kommer att möjliggöra ytterligare verklighetsbaserad testning för autonom körning av konsumenter i Göteborg, under 2017.

Toyota, som inte vill vara efter i teknikutvecklingen, kommer att investera totalt nästan 900.000.000 € under de kommande fem åren, för att främja sin vision av framtidens transporter. De har satt som mål att år 2020 lansera sin första helt självstyrande fordon som kan köra på motorvägen, och de arbetar också på en massa andra tekniker (inklusive AI och andra aktiva säkerhetsfunktioner) att förbättra den allmänna fordonssäkerheten. Tillbaka i Europa, har franska maskintillverkaren Valéo också hoppat på det autonoma fordonstrenden. I samarbete med Audi, har de arbetat på ett smart laserbaserat system som kan spåra och identifiera både stationära och rörliga föremål i fordonets omgivning, och tilldela varje objekt en färg baserat på dess avstånd till fordonet (liknande ett parkeringsassistanssystem). Det kan också producera en exakt 360-graders bild av fordonets omgivning med hjälp av en rad inbyggda kameror; ett system perfekt för medhjälp i självparkering och andra aktiva säkerhetsfunktioner.