Läs om hur Arval förhåller sig till Covid-19-pandemin här

Nyheter, pressmeddelanden och insikter

Till exempel, 10/2020
Till exempel, 10/2020
Arval
torsdag, mars 19, 2020

Vi har anpassat vår organisation de senaste dagarna för att proaktivt ta itu med den eskalerande Covid-19-situationen. I detta sammanhang och som en del av BNP Paribas följer vi strikt Gruppens direktiv och tillämpar de rekommendationer från de behöriga myndigheterna strikt på var och en av de marknader där vi verkar.

Grunden i vår kärnverksamhet, fullserviceleasing, är att skydda våra kunder genom att låta dem lägga ut riskerna till Arval och BNP Paribas som är förknippade med finansiering, ägande, hantering och försäljning av vagnparker över hela världen.

Läs vår nya white paper!
Marknad
måndag, januari 20, 2020

Under 2018 stod rena förbränningsmotorer* (ICE) fortfarande för 95 % av alla personbilsregistreringar i Europa. Inom de närmaste 5 åren kommer detta att drastiskt förändras, med elektrifierade fordon som utgör nästan hälften av marknaden år 2025 och växer till mer än 70 % fram till 2030. Denna förskjutning från bensin och diesel till elektrifierade fordon kommer att vara lika drastisk som fallet av dieselbilar senaste åren och det finns mycket goda skäl att förklara denna förändring.

Intervju i SvD
Arval
torsdag, maj 9, 2019

I Svenska Dagbladets artikel "Stockholm omkört av nya klimathuvudstaden" intervjuas Arval om synen på elbilsmarknaden för företag.

Hela intervjun kan läsas här:

https://www.svd.se/stockholm-omkort-av-nya-klimathuvudstaden

Intervju i FleetEurope.com
Marknad
måndag, januari 21, 2019

”Både vagnparkschefer och förare kommer ha allt snabbare tillgång till digitala och onlinebaserade lösningar. Här i Norden är vi redan bekanta med denna typ av tekniska lösningar från andra områden i vardagen, så införandet av liknande produkter genom leasingleverantörer kommer att vara ett enkelt steg”, säger Frank Verver, GM i Norden, på Arval, i en intervju med Fleeteurope.com. Läs mer om Franks insikter kring den Nordiska leasingmarknaden i intervjun på länken:

Video om Arval
Arval
onsdag, oktober 31, 2018

Allt vi gör, allt vi är, allt vi uppfinner, är för att göra bilar enklare och smartare. För en smidig upplevelse. För dig och den värld vi lever i. Detta är en video om Arval, om vilka vi är. Enjoy!

 

 

Följ oss på LinkedIn
Arval
måndag, juni 25, 2018

Prenumerera på Arvals nya LinkedIn-sida! De senaste branschnyheterna, bilmodellerna och nyheter från Arval.

Länk: https://www.linkedin.com/company/bnp-paribas-arval/

 Ensam leverantör har sina förtjänster
TCO
måndag, september 4, 2017

I litteraturen kring ämnet “bästa inköppraxis” så är det ganska konsekvent förekommande att diskutera leverantörshantering som tenderar mot samma regel: att aldrig lägga alla ägg i samma korg! Det finns emellertid huvudsakligen två inköpsmodeller som används vid långsiktig vagnparksadministration: ”ensam leverantör” eller ”multileverantörer” (engelskans ”sole supply” och ”multi-supply”). Vi ska titta på fördelarna och nackdelarna.

IFRS 16
fredag, juni 2, 2017

Standarden IFRS 16 för leasingkontrakt, som publicerades 13 januari 2016, kommer infrias på aktiva konton som öppnas från och med den 1 januari 2019, beroende på om standarden införs av EU.

Från och med 1 januari 2019, kommer leasingkontrakt påverkas av en ny samling bokföringsstandarder, känt som IFRS16.

Stadsfokus Paris 2017: Banar väg för smart mobilitet
Mobilitet
måndag, april 24, 2017

Allt eftersom vi står inför fler och fler miljöfrågor, där föroreningar är den första faktorn som vi tittar och jobbar på, förändrar städerna långsamt sina förutsättningar för att bättre anpassa transportsituationen och förbättra människors hälsa. De reducerar trafik, förbättrar kollektivtrafiken samt erbjuder bättre alternativ som kombinerar mobilitet, flexibilitet och nöje.
 

Paris: Banar väg för smart mobilitet?