Arval Danmark Erhvervsleasing

5 APPAR FÖR EN LYCKAD BILSEMESTER MED ELBIL

Elektriska fordon 6 Jul 2023

Sommarsemestern står för dörren, och för många förare innebär det en resa runt om i Sverige eller utomlands. Om elbilen är en del av din bilsemester ska du läsa vidare. Planering är en viktig faktor för att få en bra resa. Var finns närmaste laddare, hur mycket kostar det att ladda och hur fungerar laddning utomlands?

Vi på Arval vill hjälpa dig att få en fantastisk semester med din elbil, oavsett om du är på väg till en pärla på den svenska landsbygden, längre norrut eller söderut. Därför har vi sammanställt fem appar för en lyckad bilsemester med elbil.

Appen för ruttplanering för elbilar

Om du ska göra en långresa med en elbil kan det vara till stor hjälp att ha en fullständig översikt över rutten, inklusive antalet laddningsstopp och resans totala längd. För vissa kan det till och med ge dem sinnesfrid att inse att resan kanske inte tar så mycket längre tid i en elbil med laddningsstopp längs vägen än vad samma resa skulle ha tagit i en bil med förbränningsmotor, förutsatt att du tar de naturliga pauserna. Vissa märken har redan den här funktionen inbyggd i sina infotainmentsystem som standard, men för andra elbilsförare kan appen A Better Routeplanner (ABRP) vara värd att ladda ner när de planerar familjens bilsemester.

I appen anger du helt enkelt märke och modell på den elbil du kör, så beräknar appen den bästa rutten i förhållande till laddningsstationer för att nå din destination. Om du vill göra ett stopp på vägen är det också möjligt. Som en extra bonus visar appen också hur länge du behöver stanna och ladda på varje plats. Dessutom kan du i appen ställa in en önskad laddningsnivå (SoC) vid avresa och ankomst.


Appar för laddning på väg

Oavsett om din bilsemester sker utomlands eller i Sverige kan du ladda utan bekymmer när du är på väg. Som förare av en tjänstebil genom Arval har du tillgång till ett stort laddningsnätverk i Europa som fortsätter att växa. Det kommer alltid att vara möjligt att hitta en laddstation nära dig.

Arval rekommenderar våra partners Shell Recharge, OKQ8 och CircleK, som med de största laddningsnätverken och över 250 000 laddningsställen runt om i Europa gör det enkelt och flexibelt att ladda din elbil och tar bort rädslan för eventuell räckviddsångest.

Som förare kan du enkelt se vilka laddstolpar som finns ansluta genom att ladda ner OKQ8’s app som heter OKQ8Elbilsladdning. Det går än så länge inte att ansluta ditt bränslekort i appen, men det går bra att på kartan se tillgängliga laddstolpar. Det som krävs för att kunna ladda är att ha ett OKQ8-kort med symbolen av en bil med en laddsladd. Vid alla nybeställningar/erästtningskort så bör det kortet väljas vid beställning av bränslekort till OKQ8. Kortet ”blippas” då vid laddstolpen för att starta laddningen.

Även Circle K utökar sitt utbud av supersnabbladdare. Liksom OKQ8 går dessa att ladda på via deras nya bränslekort som numera alla förare får vid beställning av nya kort.

Saknas någon funktion på dina drivmedelskort så kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

Vägassistans 24/7

I händelse av motorstopp, olycka eller annat som gör att du har fastnat på vägen, finns Arval Assistance tillgängligt dygnet runt på telefonnummer 08 – 799 88 90. Vi strävar efter att få bilen tillbaka i rullning på vägen, säkert och med minimal förlorad tid. Och i händelse vid behov, kan vi hjälpa till med tillfällig lånebil.                                            

Omedelbar support

Där vår vägassistans kan ge omedelbart stöd (vid till exempel däckpunktering eller batteriladdning) kommer vi att ta hand om problemet omedelbart. Om problemenet inte går att lösa på plats, kommer vi alltid att vara din enda kontaktpunkt: vi arbetar med leverantörer och verkstäder för att täcka alla dina behov, oavsett var ditt fordon hamnar.

My Arval

Om din elbil är leasad via Arval har du förmodligen redan tillgång till vår egen app My Arval. Men om du inte har laddat ner appen till din smartphone rekommenderar vi att du gör det så att du alltid har all relevant information om din leasade bil på ett och samma ställe när du är på väg.

I My Arval kan du bland annat:

  •  söka efter närmaste verkstad
  •  se närmaste plats för Arvals servicepartner för underhåll och däckbyten
  •  rapportera en olycka
  •  få tillgång till ditt kontrakt och all viktig dokumentation om din leasade bil

Du kan läsa mer om My Arval och ladda ner My Arval-appen här.

Vi på Arval önskar dig en trevlig sommar - och bilsemester.

Vill du veta mer?
Kontakta oss
+46 799 88 90
Läs mer Visa mindre