Arval Connect

ARVAL LANSERAR ARVAL CONNECT

29 Mar 2022

ARVAL LANSERAR ARVAL CONNECT

Arval lanserar Arval Connect, en kraftfull lösning för att hjälpa kunder att bättre kontrollera sina vagnparkskostnader och påskynda energiövergången. Idag har bristen på halvledare och inflationstryck en direkt inverkan på företag. Samtidigt blir CSR allt viktigare med att företag blir mer och mer medvetna om sitt ansvar för att påskynda energiövergången. Mer än någonsin är kostnadskontroll och miljöfrågor viktiga prioriteringar. För att stödja sina kunder har Arval förnyat Arval Active Link, dess befintliga anslutna tjänster och lanserar nu Arval Connect.

Arval Connect: levererar kundernas framgångar

Med dedikerade interna expertgrupper har Arval investerat i telematik i tio år och har nu 400 000 anslutna fordon i sin vagnpark. I Arval Beyond-strategin har Arval meddelat det ambitiösa målet att ha 1,5 miljoner anslutna fordon till slutet av 2025, vilket representerar 75% av vagnparken.

Praktiskt taget, med Arval Connect kan kunder förvänta sig:​

  • En optimerad TCO: till exempel genom att identifiera sätt att minska bränsleförbrukningen (upp till 16% i bränslebesparingar),
  • förbättrad säkerhet och en mer hållbar vagnpark: genom att ge en personlig körprofil och främja trafiksäkerhet (upp till 25 % mindre olyckor), analysera elektrifieringsmöjligheter och minska koldioxidutsläppen,
  • En mer produktiv personal: ger möjlighet att tilldela brådskande uppgifter, optimera körtiden och underlätta hanteringen av skatter.

Kunderna får anpassad hjälp under hela projektets genomförande, vilket gör att deras övergång till uppkoppling blir framgångsrik. Arval åtar sig en stark och differentierad "pengar tillbaka garanti".

Ett steg vidare: Arval Connect kombinerat med uppkopplad försäkring

​Med målet att främja säker och miljömedveten körning, minska antalet trafikolyckor och hjälpa kunderna att spara pengar, går Arval ännu längre genom att ansluta data om körförhållande med riskhantering. Arval börjar med att erbjuda dessa nya tilläggstjänster i Storbritannien och Italien men fler länder kommer att följa:

  • en uppkopplad och försäkrad hyra som ger rabatt på leasingen, baserat på körhistorik, när fordonet är försäkrat av Arval,
  • ett program för uppkopplade förare för att stödja kunder i att förbättra förarnas körbetyg. Det kommer med en uppsättning av förarutbildningskurser och andra incitament.

"I en tid då företag noggrant övervakar CO2-utsläpp och sina vagnparker, är vårt uppdrag att hjälpa våra kunder att nå sina mål genom att uppnå smartare mobilitet. Med Arval Connect förser vi dem med ett slags konsultverktyg för minileasing som möjliggör märkbara fördelar och bättre beslut. I kombination med försäkringsrelaterade tjänster erbjuder vi ett innovativt tillvägagångssätt för att uppmuntra säker och miljömedveten körning”, kommenterar Alain van Groenendael, Arvals ordförande och VD.

Arval Connect finns för närvarande i 22 länder.

Läs mer om Arval Connect här

Presskontakter:

Arval Sverige

Frank Svenhard, Commercial Directorfrank.svenhard@arval.se - 08 - 799 88 90

Philippe Chabert, Managing Director, philippe.charbert@arval.se - 08- 799 88 90

 

Om Arval:

Arval är specialiserade på fullserviceleasing och nya mobilitetslösningar och leasade nästan 1,5 miljoner fordon globalt vid slutet av december 2021. Varje dag erbjuder över 7 500 Arval-medarbetare i 30 länder flexibla lösningar för att göra resor sömlösa och hållbara för sina kunder, som sträcker sig från stora internationella organisationer till mindre företag och individuella småföretag.  Arval är medgrundare och medlem i Element-Arval Global Alliance, en världsledare inom vagnparkshanteringsindustrin, med 3 miljoner fordon i 53 länder. Arval grundades 1989 och ägs fullt ut av BNP Paribas. Inom BNP Paribas-gruppen ingår Arval i Retail Banking & Services-divisionen.

www.arval.se

 

Om BNP Paribas:

BNP Paribas är en ledande bank i Europa med internationell räckvidd. Den har en närvaro i 68 länder och har nästan 193 000 anställda, varav över 148 000 i Europa. Företaget rankas högt inom sina kärnverksamheter; Domestic Markets och International Financial Services (vars banknätverk och finansiella tjänster för konsumenter täcks av Retail Banking & Services) samt Corporate & Institutional Banking, vilka servar två sorters kunder: företagskunder och institutionella investerare. BNP Paribas Group hjälper alla dess kunder (individer, föreningar, entreprenörer, små- och medelstora företag, företagskunder och institutioner) att förverkliga sina projekt genom lösningar som sträcker sig från finansiering, investeringar, sparande och försäkringsskydd. I Europa har BNP Paribas Group fyra huvudmarknader (Belgien, Frankrike, Italien och Luxemburg) och BNP Paribas Personal Finance är marknadsledande inom konsumentutlåning. BNP Paribas utökar nu dess integrerade konsumenttjänstemodell inom Medelhavsländerna, Turkiet, Östeuropa samt ett stort nätverk i den västra delen av USA. Företagets tjänster inom Corporate & Institutional Banking och International Financial Services är bland de ledande i Europa och är på stark frammarsch i Amerika och även med en snabbväxande och stadig verksamhet i Asien- och Stillahavsområdet.

www.bnpparibas.se

Läs mer Visa mindre