ARVAL REDOVISAR TOPPRESULTAT FÖR 2O23 MED EN TILLVÄXT AV VAGNPARKEN MED 6,9%

Digitala nyheter 6 Feb 2024

ARVAL REDOVISAR TOPPRESULTAT FÖR 2O23 MED EN TILLVÄXT AV VAGNPARKEN MED 6,9%

Under 2023 lyckades Arval bibehålla den positiva trend som byggts upp under tidigare år och stärker därmed sin roll som betydande aktör inom operationell leasing samt leverantör av mobilitetslösningar. Från och med slutet av 2023:

 • Ökade Arval vagnparken med leasade fordon med 6.9% jämfört med 2022, med 1,701,540 fordon. Vilket innefattar 166,363 elbilar (BEVs), 85% upp från 2022. Under det sista kvartalet av 2023 var totalt 22% av alla nybilsbeställningar elbilar.
 • Internationella stora företag står för 440 000 leasade fordon över hela världen, vilket är en ökning med 8%.
 • Lokala företagskunder står för 696 000 fordon, en ökning med 3%.
 • Företag inom detaljhandeln nådde 506 000 fordon, en ökning med 12% jämfört med 2022.
 • Med 105 000 aktiva användare och 60 121 fordon växte Arval Flex, den flexibla prenumerationsmodellen för hyrbilar, med 9%.
 • Antalet uppkopplade  fordon passerade 633 000, en ökning med 39 % jämfört med föregående år.
 • Arval har 8,388 anställda och mer än 300,000 kunder i 29 länder.
   

"2023 var ett exceptionellt år, vilket speglas i tillväxten av vår leasade vagnpark samt de framsteg vi gjort på många områden och utvecklingen av våra partnerskap. Vi kan alla vara väldigt stolta över det jobb vi har gjort. Detta bådar gott för de möjligheter och utmaningar som väntar oss 2024, vilket kommer att bli ett omställningsår för marknaden och för Arval. Med stöd av BNP Paribas, våra anställda och våra partners kommer vi att fortsätta bygga  vår tillväxt genom att erbjuda våra kunder ännu större support i deras energiomställning.” säger Alain van Groenendael, ordförande och VD för Arval

För Arval Sverige var 2023 ett år med en stark tillväxt på 19% och nu med totalt över 10 000 bilar i vagnparken.

"Tack vare vårt dedikerade team och våra kunders förtroende växte vår vagnpark med 19 % under 2023 och därmed passerade vi milstolpen med 10 000 bilar. Vi fortsatte också att stärka vår position på marknaden med nya tjänster och mobilitetslösningar som vår Flex-lösning för hyrbilar, begagnade bilar på Re-lease, nytt partnerskap med Zeekr. Under 2024 ser vi fram emot att lansera Car Sharing – en helt digital nyckelfri lösning för poolbilar”, säger Philippe Chabert, General Manager för Arval Sverige.

Arval's milstolpar under 2023

Rekord I antal elektrifierade fordon 

Med ett mål att nå 350 000 elbilar och ett långsiktigt mål att nå totalt 700 000 elektrifierade fordon under 2025, så nådde Arval redan under slutet av 2023 totalt 166 363 elbilar vilket är en ökning med 85% sedan 2022. Denna utveckling bidrar även till att nå målet att minska vagnparkens totala CO2 påverkan med 35%.

För att ytterligare bidra till omställningen till elbilar lanserade Arval nyligen ett nytt erbjudanden, Arval Charging Services. Detta innebär att fordon kan leasas med en laddstation, som är tillgängligt för både privat- och företagskunder.

Arval tecknade också ett internationellt avtal med ChargePoint, en stor aktör inom laddningsnätverk för elfordon. Detta avtal ger Arvals kunder möjlighet att ha laddstationer på jobbet och hemma, med ett automatiskt ersättningssystem för förare och tillgång till ett nätverk med mer än 500 000 laddstationer i Europa.

Detta nya laddningsutbud är en del av en rad lösningar som redan tillhandahålls av Arval med fokus på energiomställningen, som inkluderar användningen av batteridrivna elfordon samt alternativa eller kompletterande mobilitetslösningar.

Nytt internationellt strategiskt partnerskap

Arval stärkte ytterligare sitt internationella samarbete genom att tillkännage ett trepartsstrategiskt samarbetsavtal med sin långvariga partner Element och Sumitomo Mitsui Auto Service (SMAS). Avtalet kommer att göra det möjligt för alliansens globala kunder att få tillgång till fordonsleasing och vagnparkshanteringstjänster i Japan, Thailand, Indien och Indonesien. Dessutom expanderade alliansen till att omfatta SIXT Mega Rent i Serbien, Montenegro och Bosnien-Hercegovina.

Tillsammans hanterar partnerna i Element-Arval Global Alliance mer än 4,4 miljoner fordon och är verksamma i 56 länder på fem kontinenter. Den expertis och globala räckvidd som alliansen erbjuder ger ett betydande mervärde till Arvals internationella kunder.

Förutom att upprätthålla starka bankpartnerskap (främst med BNP Paribas, men även med CaixaBank i Spanien och Portugal, UniCredit Bank i Österrike, Erste Bank i Slovakien, etc.), fortsatte Arval att arbeta med andra stora aktörer inom fordonssektorn, inom ramen av internationella strategiska partnerskap som de som inrättats med Hyundai, Kia, Honda, Sixt, Astara, Emil Frey France, MG Motors och Volvo Cars.

Arval arbetar även genom strategiska White Label partnerskap. I januari 2023 tillkännagav Arval, BNP Paribas Cardif och BNP Paribas Personal Finance lanseringen av sitt partnerskap med Jaguar Land Rover, som fokuserar på integrerad finansiering för mobilitetslösningar på nio europeiska marknader. I juni utökade Arval sitt samarbete med biltillverkaren MG Motor genom att lansera ett gemensamt fordonsabonnemangserbjudande: "MG Auto Abo powered by Arval". I oktober 2023 gick Arval samman med premiummärket för elfordon ZEEKR, tillsammans med BNP Paribas Personal Finance. Som ett leasingbolag med flera varumärken kommer Arval att fortsätta att utöka utbudet av fordonsmodeller för sina kunder och kommer även inom kort lansera ett nytt partnerskap.

Innovation som gynnar mobilitetsutvecklingen och därmed kunderna

Förutom att stödja kunderna i deras energiomställningen, tecknade Arval partnerskap och lanserade flera erbjudanden för att öka utbudet av mobilitetslösningar.

 • Delade mobilitetslösningar för anställda fortsatte att växa under 2023 och nu med ytterligare sex länder. Arvals Car Sharing-produkt är nu tillgängligt i 15 länder, med totalt 125 000 bokningar på plattformen 2023 i alla länder.
 • Arval Mobility Pass, en enkel och innovativ lösning som kombinerar ett betalkort, en app och en adminplattform för att förbättra arbetsgivar- och anställdas mobilitet, rullades ut 2023 med Edenred i Brasilien, Betterway i Frankrike och XXImo i Nederländerna.
 • Arval Bike Leasing, tillgängligt i 14 länder, ökade med 65 % i slutet av 2023 jämfört med slutet av 2022. För att stödja denna marknadstillväxt utökade Arval sitt långsiktiga cykeluthyrningserbjudande i Frankrike genom att samarbeta med specialiststartupen Zenride.
 • I slutet av december 2023 hade Arval lanserat sitt erbjudande om leasing av begagnade bilar, Arval Release, i 21 länder, fem fler än föregående år, vilket ger en smart lösning som ger kunder tillgång till högkvalitativa fordon till attraktiva leasingpriser, samt förlänger livslängden på fordon. Arval Release-vagnpark växte med 139 % på årsbasis, vilket visar kundernas intresse för denna nya typ av erbjudande.
 • Arval nådde milstolpen med 633 000 uppkopplade fordon i vagnparken, en ökning med 39 % jämfört med föregående år. Vilket bidrar till Arvals mål att  80 % av vagnparken ska vara uppkopplad till 2025. Tack vare telematikteknik och dataintelligens gör den digitala lösningen Arval Connect det möjligt för kunder att optimera sina kostnader för sin vagnpark, förbättra förarsäkerheten, påskynda sin energiomställning och hantera mobila team mer effektivt. Med sitt uppkopplade försäkringserbjudande går Arval ännu längre genom att ge sina kunder en sänkning av deras månatliga leasingpris, baserat på deras körbeteende. Denna tjänst har lanserats framgångsrikt i Italien och visar redan en halvering av antalet trafikolyckor. Den kommer snart att distribueras i Spanien, i Nederländerna och i Belgien.

Arval's mål för 2024

Under år 2024 kommer Arvals huvudsakliga mål vara att bygga vidare på de senaste årens positiva utveckling. Kärnan i Arvals strategi är fortsatt att accelerera vagnparkens energiomställning vilket innebär att utöka utbudet av tillgängliga batteridrivna elfordon, implementera partnerskap för fordonsladdning, tillhandahålla expertis och råd till kunder för utveckling av mobilitetspolicyer (som inkluderar batteridrivna elfordon och kompletterande mobilitetslösningar som släpper ut mindre CO2) som kommer att vara nyckeln för att uppnå denna ambition. Detta har redan påbörjats med lanseringen den 15 januari av Arval Charging Services, ett erbjudande som kombinerar leasing av en laddstation med en elbil. Detta erbjudande kompletterar Arvals on-the-road-laddningskortsystem och den automatiska återbetalningen av elförbrukningen för fordon i hemmet.  

Under 2024 belönades Arval med en EcoVadis-guldmedalj för 2023 års arbete för mobilitetslösningar, vilket placerar Arval bland de 5 % bästa företag som bedömdes. Denna utmärkelse är resultatet av Arvals medarbetares starka engagemang i CSR-aktiviteter inom alla nivåer i företaget.

2024 är även det sista året för den strategiska planen Arval Beyond som lanserades 2020. Merparten av målen har uppnåtts och 2024 blir året då Arval bygger upp sin nya strategiska plan. Planen som kommer att lanseras i början av 2025 kommer att markera en vändpunkt i företagets historia.

Efter 2023 års bokslut kommer Arval att publicera sin årsredovisning den 8 mars 2024.

Om Arval:

Arval är specialiserade på fullserviceleasing och nya mobilitetslösningar och leasade nästan 1,7 miljoner fordon globalt vid slutet av december 2023. Varje dag erbjuder över 8 400 Arval-medarbetare i 29 länder flexibla lösningar för att göra resor sömlösa och hållbara för sina kunder, som sträcker sig från stora internationella organisationer till mindre företag och individuella småföretag. Arval är medgrundare och medlem i Element-Arval Global Alliance, en världsledare inom vagnparkshanteringsindustrin, med mer än 4.4 miljoner fordon i 56 länder. Arval grundades 1989 och ägs fullt ut av BNP Paribas. Inom BNP Paribas-gruppen ingår Arval i Retail Banking & Services-divisionen. Arval har prisats med EcoVadis 2023 guldmedalj, vilket placerar hållbarhetsstrategin bland top 5% företagen som granskades.
www.arval.com

Om BNP Paribas:

BNP Paribas är en ledande bank i Europa med internationell räckvidd. Den har en närvaro i 65 länder och har nästan 185, 000 anställda, varav över 145 000 i Europa. Företaget rankas högt inom sina kärnverksamheter; Domestic Markets och International Financial Services (vars banknätverk och finansiella tjänster för konsumenter täcks av Retail Banking & Services) samt Corporate & Institutional Banking, vilka servar två sorters kunder: företagskunder och institutionella investerare. BNP Paribas Group hjälper alla dess kunder (individer, föreningar, entreprenörer, små- och medelstora företag, företagskunder och institutioner) att förverkliga sina projekt genom lösningar som sträcker sig från finansiering, investeringar, sparande och försäkringsskydd. I Europa har BNP Paribas Group fyra huvudmarknader (Belgien, Frankrike, Italien och Luxemburg) och BNP Paribas Personal Finance är marknadsledande inom konsumentutlåning. BNP Paribas utökar nu dess integrerade konsumenttjänstemodell inom Medelhavsländerna, Turkiet, Östeuropa samt ett stort nätverk i den västra delen av USA. Företagets tjänster inom Corporate & Institutional Banking och International Financial Services är bland de ledande i Europa och är på stark frammarsch i Amerika och även med en snabbväxande och stadig verksamhet i Asien- och Stillahavsområdet. BNP Paribas har implementerat en CSR strategi i alla deras aktiviteter, vilket möjliggör ett fortsatt arbete för en hållbar framtid samtidigt som koncernens resultat och prestanda säkras.

Läs mer Visa mindre
Pressmeddelande
Press contact(s)

Furkan Karaman, Commercial Director

08 - 799 88 90

Philippe Chabert, Managing Director

08- 799 88 90

Linnea Källgren, Head of Marketing

08- 799 88 90