Reforestaction

INTERNATIONELLA SKOGSDAGEN 2022: ARVAL UTÖKAR SITT INTERNATIONELLA BIODIVERSITETSPROJEKT: 1 ELBIL = 1 TRÄD TILL ALLA ARVAL-LÄNDER

21 Mar 2022

INTERNATIONELLA SKOGSDAGEN 2022: ARVAL UTÖKAR SITT INTERNATIONELLA BIODIVERSITETSPROJEKT: 1 ELBIL = 1 TRÄD TILL ALLA ARVAL-LÄNDER

Arval, en global ledare inom full-service leasing och hållbara mobilitetslösningar, expanderar sitt första internationella biodiversitetsprojekt som lanserats i 8 Arval-länder 2021 till alla återstående länder där företaget är verksamma, 2022. Ett träd planteras för varje elbil (elektrisk och hybrid) som leasas av Arval. Lokala projekt har identifierats i 17 länder medan de återstående 11 länderna kommer att bidra till ett globalt projekt i Peru. Målet är att främja den lokala biologiska mångfalden och engagera anställda och Arval-kunder. Fram till slutet av 2025 är Arvals ambition att ha finansierat mer än 700 000 träd i linje med strategin Arval Beyond.

Ökad oro över klimatförändringar har lett till att hållbarhet står i centrum för CSR-strategier runt om i världen. Klimatutmaningen fortsätter att vara av stor betydelse varje år, och Arval har ett bra utgångsläge att driva positiva förändringar mot hållbar mobilitet och aktivt delta i arbetet för ett bättre klimat. CSR spelar en nyckelroll inom den strategiska planen, Arval Beyond, med en uppåt reviderad ambition för 2025 CSR: 700 000 elfordon i Arvals vagnpark (vilket representerar 35 % av Arvals globala vagnpark).

Projektet lanserades först i de åtta Arval-länderna med den största volymen levererade elfordon 2021. Länderna inkluderar Belgien, Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Polen, Spanien och Storbritannien. Fram till slutet av 2021 har mer än 97 000 träd redan finansierats. Efter dess genomförande i dessa länder har projektet utvidgats till de återstående Arval-länderna 2022.

Projektet är en utmärkt möjlighet att vidta åtgärder för att skydda skogarna, åta sig bevarandet av biologisk mångfald och bekämpa avskogning, samtidigt som man främjar övergången till elfordon.

År 2025 kommer Arval att ha finansierat mer än 700 000 träd globalt.

Genom att utvidga detta projekt kommer Arval att kunna stödja återplanteringsprojekt och göra nytta för omgivningen. Arval kommer att kunna mäta de miljö- och sociala fördelarna som varje återplanteringsprojekt bidrar med.

De totala förväntade fördelarna i slutet av 2025 är:

  • 105 000 ton lagrad koldioxid
  • 2 100 000 nya djurhem
  • 2 800 000 månader av genererat syre
  • 700 000 timmars skapat arbete

"Med projektet "1 elfordon = 1 träd" har vi vävt in företagets sociala ansvar i kärnan i vår verksamhet, räknar med att varje anställd och kund startar en hållbar resa mot en övergång till fler elfordon", säger Alain van Groenendael, Arval ordförande och VD.

Upptäck Arvals nya initiativ för biologisk mångfald
Arval hjälper till att återställa skogarna med Reforest’Action, som ansvarar för övervakning och plantering av träden i de Arval-länder som ingår i projektet.

Reforest’Action, skogspecialisten, är ett B Corp-certifierat företag som ägnar sig åt att bevara, återställa och skapa skogar i Frankrike och runt om i världen, som adresserar klimatutmaningarna och förlusten av den biologiska mångfalden.

För att göra detta väljer Reforest’Action skogsprojekt och stöder dem finansiellt, vilket garanterar deras kvalitet för att utveckla sin miljömässiga, sociala och ekonomiska multifunktionalitet på lång sikt.

Reforest’Action’s uppdrag görs möjligt tack vare crowdfunding av individer och företag.

Sedan starten 2010 har Reforest Action planterat och skyddat mer än 10 miljoner träd i 25 länder, ökat medvetenheten om vikten av skogar bland 20 miljoner människor och skapat en positiv inverkan på levnadsvillkoren för mer än 150 000 människor runt om i världen.

För mer information, vänligen se: www.reforestaction.com

Presskontakter:

 

Arval Sverige

Frank Svenhard, Commercial Directorfrank.svenhard@arval.se - 08 - 799 88 90

Philippe Chabert, Managing Director, philippe.charbert@arval.se - 08- 799 88 90

 

Om Arval:

Arval är specialiserade på fullserviceleasing och nya mobilitetslösningar och leasade nästan 1,5 miljoner fordon globalt vid slutet av december 2021. Varje dag erbjuder över 7 500 Arval-medarbetare i 30 länder flexibla lösningar för att göra resor sömlösa och hållbara för sina kunder, som sträcker sig från stora internationella organisationer till mindre företag och individuella småföretag.  Arval är medgrundare och medlem i Element-Arval Global Alliance, en världsledare inom vagnparkshanteringsindustrin, med 3 miljoner fordon i 53 länder. Arval grundades 1989 och ägs fullt ut av BNP Paribas. Inom BNP Paribas-gruppen ingår Arval i Retail Banking & Services-divisionen.

www.arval.se

 

Om BNP Paribas:

BNP Paribas är en ledande bank i Europa med internationell räckvidd. Den har en närvaro i 68 länder och har nästan 193 000 anställda, varav över 148 000 i Europa. Företaget rankas högt inom sina kärnverksamheter; Domestic Markets och International Financial Services (vars banknätverk och finansiella tjänster för konsumenter täcks av Retail Banking & Services) samt Corporate & Institutional Banking, vilka servar två sorters kunder: företagskunder och institutionella investerare. BNP Paribas Group hjälper alla dess kunder (individer, föreningar, entreprenörer, små- och medelstora företag, företagskunder och institutioner) att förverkliga sina projekt genom lösningar som sträcker sig från finansiering, investeringar, sparande och försäkringsskydd. I Europa har BNP Paribas Group fyra huvudmarknader (Belgien, Frankrike, Italien och Luxemburg) och BNP Paribas Personal Finance är marknadsledande inom konsumentutlåning. BNP Paribas utökar nu dess integrerade konsumenttjänstemodell inom Medelhavsländerna, Turkiet, Östeuropa samt ett stort nätverk i den västra delen av USA. Företagets tjänster inom Corporate & Institutional Banking och International Financial Services är bland de ledande i Europa och är på stark frammarsch i Amerika och även med en snabbväxande och stadig verksamhet i Asien- och Stillahavsområdet.

www.bnpparibas.se

Läs mer Visa mindre