carsharing

NU LANSERAS ARVAL CAR SHARING

Produktnyheter 13 Mar 2024

ARVAL CAR SHARING - EN SMART, DIGITAL & NYCKELFRI BILPOOLSLÖSNING!

Behovet av mer flexibla och alternativa mobilitetslösningar ökar hela tiden och som en del i Arvals ambition att vara en fullservicepartner inom 360-mobilitet lanseras nu Arval Car Sharing i Sverige. Arval Car Sharing är den digitala bilpoolslösning som maximerar nyttjandegraden av fordonen, minimerar det administrativa arbetet samt ger en helhetsbild över poolbilsflottan. 

Arval Car Sharing lanserades först i Frankrike under 2022 och därefter har produkten lanserats i ytterligare 14 länder med Sverige. Idag är det totalt över 3000 bilar och över 150 kunder globalt som har sina poolbilar uppkopplade till Arval Car Sharing. Det är företaget Ridecell, specialiserade inom tekniska lösningar inom mobilitet, som står bakom system- och telematiklösningen för Car Sharing.

Vi är glada över att nu kunna erbjuda våra kunder Arval Car Sharing som effektiviserar poolbilshanteringen på ett smart och digitaliserat sätt. Arval vill vara en förebild inom hållbara mobilitetslösningar och denna produkt kompletterar våra befintliga mobilitetslösningar vilket är i linje med Arvals ambition och strategiska plan. Vi har redan fått mycket positiv feedback från kunder under pilottestet och vi tror att detta kan komma att bli marknadsstandard för att administrera och hantera poolbilar, säger Philippe Chabert, General Manager Arval Sverige.

Det digitala poolbilssystemet bygger på att bilen är installerad med en telematiklösning som är bluetooth uppkopplad till en förarapp och en digital plattform. Förarna får tillgång till poolbilarna genom appen och kan via den boka, öppna, starta och låsa bilen. Fordonsansvarige sköter allting via den digitala plattformen och kan genom den bjuda in förare, få översikt över vagnparken i realtid, se körda kilometrar, få notifikationer om service och löpande rapporter samt KPI-analyser. Optimeringen av poolbilsflottan innebär i längden minskade kostnader och kan även bidra till företags CSR-strategi om att minska sitt koldioxidavtryck kopplat till transporter.

Intresserad av att höra mer om Arval Car Sharing? Kontakta oss för att boka en demo

 

Om Arval:

Arval är specialiserade på fullserviceleasing och nya mobilitetslösningar och leasade nästan 1,7 miljoner fordon globalt vid slutet av december 2023. Varje dag erbjuder över 8 400 Arval-medarbetare i 29 länder flexibla lösningar för att göra resor sömlösa och hållbara för sina kunder, som sträcker sig från stora internationella organisationer till mindre företag och individuella småföretag. Arval är medgrundare och medlem i Element-Arval Global Alliance, en världsledare inom vagnparkshanteringsindustrin, med mer än 4.4 miljoner fordon i 56 länder. Arval grundades 1989 och ägs fullt ut av BNP Paribas. Inom BNP Paribas-gruppen ingår Arval i Retail Banking & Services-divisionen. Arval har prisats med EcoVadis 2023 guldmedalj, vilket placerar hållbarhetsstrategin bland top 5% företagen som granskades.
www.arval.com

Om BNP Paribas:

BNP Paribas är en ledande bank i Europa med internationell räckvidd. Den har en närvaro i 65 länder och har nästan 185, 000 anställda, varav över 145 000 i Europa. Företaget rankas högt inom sina kärnverksamheter; Domestic Markets och International Financial Services (vars banknätverk och finansiella tjänster för konsumenter täcks av Retail Banking & Services) samt Corporate & Institutional Banking, vilka servar två sorters kunder: företagskunder och institutionella investerare. BNP Paribas Group hjälper alla dess kunder (individer, föreningar, entreprenörer, små- och medelstora företag, företagskunder och institutioner) att förverkliga sina projekt genom lösningar som sträcker sig från finansiering, investeringar, sparande och försäkringsskydd. I Europa har BNP Paribas Group fyra huvudmarknader (Belgien, Frankrike, Italien och Luxemburg) och BNP Paribas Personal Finance är marknadsledande inom konsumentutlåning. BNP Paribas utökar nu dess integrerade konsumenttjänstemodell inom Medelhavsländerna, Turkiet, Östeuropa samt ett stort nätverk i den västra delen av USA. Företagets tjänster inom Corporate & Institutional Banking och International Financial Services är bland de ledande i Europa och är på stark frammarsch i Amerika och även med en snabbväxande och stadig verksamhet i Asien- och Stillahavsområdet. BNP Paribas har implementerat en CSR strategi i alla deras aktiviteter, vilket möjliggör ett fortsatt arbete för en hållbar framtid samtidigt som koncernens resultat och prestanda säkras.

Foto: Carl Thorsson

Läs mer Visa mindre