Employee

Pressmeddelande - Women in action

Företagskommunikation 1 Dec 2020

Arval lanserar "Women in action"

  • Arval lanserar den första upplagan av dess internationella karriärsprogram ”Women in Action”, som inleds i december 2020 med deltagare som har valts ut från 13 länder
  • Och presenterar fem nya utnämningar till ledande befattningar

Pådrivet av den starka övertygelsen att dagens kvinnor kommer att bana väg för morgondagens, kommer Arval under 2020 lansera ett nytt karriärprogram, "Women in Action", uppkallat efter företagets värdegrund för de anställda “Arval, a place for people in action”. Syftet är att utveckla kvinnors talanger med det bredare målet att främja en kultur med mångfald inom Arval. Ett av de förväntade resultaten av "Women in Action" är att öka antalet kvinnor i ledande befattningar och förse dem med verktygen för att utveckla sina färdigheter och kompetenser.
Den första upplagan av "Women in Action"-initiativet inleds i december 2020 med 17 kvinnor, utvalda från 13 olika länder för att delta i utbildningsprogrammet som sträcker sig över 7 månader.

”På Arval är vi övertygade om att ett ledarskapsteam bestående av fler kvinnor är en hävstång för att förbättra prestationen. Att stödja dem i deras professionella ambitioner och stärka arbetsgruppernas könsmångfald, på alla nivåer i organisationen, kommer att bidra till att skapa nya idéer och få nya perspektiv. I en bransch där positioner på C-nivå huvudsakligen innehas av män är jag mycket stolt över att kunna tillkännage lanseringen av detta nya program och fem nya utnämningar till ledande befattningar inom Arval. Dessa utnämningar följer på ett tillkännagivande nyligen om att ytterligare tre kvinnor har anslutit sig till Arval Executive Committee. Dynamiken är densamma inom vår nya strategi, Arval Beyond, där de allra flesta nyckelprojekt leds av kvinnor. De två huvudingredienserna i vår plan är mobilitet och att företaget tar ett socialt ansvar, säger Alain Van Groenendael, Arvals Chairman och CEO.

 

Véronique Bourgois kommer att utses till General Manager för Arval Luxemburg den 1 januari 2021. Hon började på Arval Luxemburg 1998 och var tidigare dess Sales & Marketing Director. Véronique Bourgois kommer att ersätta Gerry Wagner, som kommer att tillträda en nyskapad befattning vid Arvals huvudkontor i Frankrike.
 

Agnès Dutot utsågs till Arval Head of Compliance 31 oktober 2020. Hon ersätter Jean-Luc Lapon som har gått i pension. Under sin över 30-åriga karriär på BNP Paribas har hon haft olika befattningar inom finans. Tidigare var hon Global Head of Compliance på Leasing Solutions. I de 30 länderna där Arval verkar är Agnès Dutot nu ansvarig för att, tillsammans med sitt team, garantera företagets ekonomiska säkerhet, yrkesetik och skyddet av kundintressen.

Guergana Koleva kommer att utses till Arval Head of Robotization från och med 1 december 2020. Guergana är för närvarande chef för Center of Expertise Robotics & Smart Automation för BNP Paribas Fortis i Belgien och kom till Arval 2011 efter en karriär inom Solvay Group. I sin nyskapade position på Arval kommer Guergana Koleva att definiera Robot Process Automations vision, styrning och strategi för Arval - ett nyckelprojekt för att förbättra effektiviteten och samtidigt öka aktiviteten inom Arval.

Roxana Lupescu kommer att bli General Manager för Arval Roumania 1 januari 2021 och ersätter då Dan Boiangiu, som tar över en internationell position på Arvals huvudkontor. Roxana Lupescu har varit 12 år på Arval i Rumänien, där hon tillträdde i februari 2008 som teknisk riskchef och 1 juli 2011 blev företagets Chief Financial Officer.

Roxana Lupescu kommer att bli General Manager för Arval Roumania 1 januari 2021 och ersätter då Dan Boiangiu, som tar över en internationell position på Arvals huvudkontor. Roxana Lupescu har varit 12 år på Arval i Rumänien, där hon tillträdde i februari 2008 som teknisk riskchef och 1 juli 2011 blev företagets Chief Financial Officer.

Läs mer Visa mindre
Pressmeddelande
Press contact(s)

Frank Svenhard, Commercial Director | Arval

08-7998890

Björn Dahlgren, PR-kontakt | Nordic Link PR

076-1603760

Downloads