Forest

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar

Vad händer om jag överskrider antalet kilometer i mitt leasingkontrakt?

Om du skulle överskrida de antal kilometer som är avtalat så debiteras du ett pris per överskriden kilometer, priset för övermil ligger mellan 1,40-2,0 kr/km . Vänligen se din offert eller leasingavtal för exakt övermilskostnad. 


Hur lång är leasingperioden?

Leasingperioden är 36 månader och vi erbjuder för tillfället varken kortare eller längre leasingavtal.


Ingår service?

Ett privatleasingavtal via Arval inkluderar alltid ett Service- och underhållsavtal.


Ingår däck?

Vi erbjuder däckavtal med förvaring, skifte och obegränsade däck som tillval. Om du väljer att inte teckna detta levereras bilen på sommardäck. Om du väljer till däck i ditt leasingavtal kan du välja att förvara dina däck hos någon av våra däckpartners Euromaster, Vianor och Däckia.


Vad har Arval för grundkrav för att teckna en Privatleasing?

Du som kund hos Arval måste vara minst 18 år, permanent bosatt i Sverige samt inneha ett giltigt B-körkort.


Har jag som kund hos Arval ångerrätt?

Efter signering av avtal har du 14 dagars ångerrätt där man kan annullera beställningen.


Vad ska jag göra om jag kör mer eller mindre än avtalat?

Om din årliga körsträcka förändras under ditt pågående avtal rekommenderar vi dig att kontakta oss så kan vi gemensamt anpassa ditt kontrakt och din månadsavgift. Om du skulle överskrida de antal kilometer som är avtalat så debiteras du ett pris per överskriden kilometer, priset för övermil ligger mellan 1,40-2,0 kr/km . Vänligen se din offert eller leasingavtal för exakt övermilskostnad. 


Hur sker betalningen?

Du betalar en fast månadsavgift under hela leasingperioden. Betalning sker via autogiro, vilket innebär att du som kund behöver sätta upp ett autogiro gentemot Arval. För att göra detta går du in på din internetbank och följer anvisningarna för att sätta upp autogiro. Du kan alltid kontakta din bank om du har specifika frågor kring hur denna process fungerar.

Observera att du kommer att behöva Arvals bankgiro: BG 5084-8183 samt ditt kundnummer som du även hittar i ditt leasingavtal. När ditt autogiro är korrekt uppsatt kommer Arval att dra beloppet från ditt bankkonto. Fakturan når dig kring den 15e varje månad och summan dras från ditt konto efter 15 dagar. Ett autogiromedgivande innebär att du har godkänt att en viss betalning får dras från ditt konto. Så länge det finns tillräckligt med pengar på kontot så dras det automatiskt. Du kan återkalla ditt medgivande när du vill.

Observera att din första faktura från Arval kommer att vara högre än de efterföljande fakturorna, detta beror på när du hämtar ut bilen och brytdatumet för fakturaperioden, samt att vi fakturerar i förskott. 


Kan jag säga upp mitt leasingavtal hos Arval i förtid?

Du har rätt att säga upp avtalet innan avtalstiden gått ut mot en kostnad. Var god se Leasingavtalet eller kontakta oss för mer info.


Måste jag försäkra bilen?

Som leasingtagare hos Arval är du skyldig att teckna fullständig försäkring på den leasade bilen under hela leasingperioden.


Kan jag försäkra bilen via Arval?

I ditt privatleasingavtal kan du välja att teckna en fordonsförsäkring (halvförsäkring) via Greenval. Om Arvals fordonsförsäkring väljs faktureras försäkringspremien tillsammans med leasingavgiften i en samlingsfaktura. Läs mer om våra försäkringsvillkor här. Som leasingtagare hos Arval är du skyldig att teckna en försäkring på den leasade bilen under hela leasingperioden.


Vad kan jag välja för körsträcka?

Ordinarie körsträcka som vi erbjuder är 10.000, 15.000 och 20.000 per år.


Vem äger bilen?

Vid privatleasing är det Arval som äger bilen och hyr sedan ut den till dig som kund. Detta gör att du till exempel inte behöver oroa dig för eventuell värdeminskning.


Vad ingår vid privatleasing via Arval?

Som leasingtagare hos Arval ingår bland annat Arval assistans 24/7, Service, underhåll och reparationer.


Kan jag leasa en begagnad bil?

Arval erbjuder Re-lease bilar i fint skick, med snabb leverans samt till ett bra pris. Du finner vårt utbud här!


Vad händer med den deposition som jag betalat till Tesla?

Den deposition på 2500 kr som du har betalat till Tesla får du tillbaka från Tesla antingen när din bil är levererad eller om du väljer att inte teckna ett leasingavtal med Arval.


Vem ansvarar för leveransen av min nya Tesla?

All dialog kring leveransen av din nya bil sker i dialog med Tesla. När avtalet är tecknat med Arval beställer vi bilen och Tesla kontaktar dig angående leveransen av din nya bil.


Hur ansluter jag mig till Teslas app?

När du fått din bil levererad mailar du:

  • Registreringsnummer
  • Fullständigt namn 
  • Mailadress

på de personer som du önskar addera till appen till Driver@arval.se


Varför Arval

Lita på oss:

En global partner med över 30 års erfarenhet av leasing, vid din sida

Bli vår partner:

våra experter hjälper dig att få den bästa matchningen för dina behov

Vi är här för dig

vi är här när du behöver oss - digitalt eller personligt.

Vi förvaltar, du behåller kontrollen

vi gör hela processen att köra ett fordon lätt