2018 barometer

Förinstallation av Arval Connect

Som ett led i att utveckla våra produkter och tjänster kommer vi att från och med 2023 att utrusta alla bilar med Arval Connect. Arval Connect är Arval’s telematiklösning som möjliggör att vi kan vara proaktiva i vår kundservice och hjälpa dig på bästa sätt vid service och underhåll. Att erbjuda bästa kundservice är viktigt för oss på Arval och därför vill vi informera om vad det här innebär för dig som kund och vilken information vi kan ta del av via telematikenheten. 
 

Här finner du svar på vanliga frågor

Varför installeras det här i min bil?

Alla Arvals bilar kommer att utrustas med en Arval Connect enhet. Det är en box som installeras i samband med leverans eller ett underhållstillfälle under 2023. Arval Connect installeras för att vi på ett bättre sätt ska kunna hjälpa dig som förare med exempelvis service och underhåll av bilen. 


Vilken information tar Arval del av?

Arval Connect-enheten ger enbart Arval information som relaterar bilens körsträcka, daglig mätarställning samt signaler om när det är dags för service från bilen. Vi samlar inte in någon persondata och ingen ytterligare data delas med varken oss eller ert företag / fleet manager*. 
Som en del av BNP Paribas koncernen tar vi skyddet av dina personuppgifter på största allvar och vi följer alla dataskyddsregler enligt lag. Naturligtvis är all data som överförs mellan inbyggda enheter och servrar för Arval Connect krypterad. Läs mer om hur vi hanterar data och dina personuppgifter i vår Data Protection Notice.
 


Vilken data samlas in och varför?

Nedan listar vi användningsområdena som datan används till och vilken data vi samlar in genom Arval Connect enheten.

Användningsområde Proaktivt underhåll Kontraktsfrågor Fordonhantering vid stöld Försäkring – återhämtning av stulet fordon
BESKRIVNING Genom information om mätarställning kan vi hjälpa dig till våra avtalade verkstäder. Genom mätarställning kan vi se hur långt kontraktet sträcker sig och ge dig skräddarsydd service relaterat till kontraktsfrågor. Vid särskilda fall, så som stöld, kan persondata aktiveras. Om fordonet blir stulet informerar vi dig som kund om platsdata aktiveras för att lokalisera fordonet. Vi kan endast se platsdata vid det givna tillfället i samband med aktivering och Arval eller ditt företag kan inte se historisk platsdata. Genom platsdata kan vi lokalisera ett stulet fordon och hämta det på plats. Platsdata aktiveras endast vid stöld och vi kommer att informera dig om att den kommer att aktiveras för att lokalisera fordonet. Vi kan endast se platsdata vid det givna tillfället i samband med aktivering och Arval eller ditt företag kan inte se historisk platsdata.
DATA - Mätarställning samt info om dagar och km till service - Mätarställning - Platsdata* - Platsdata*
FÖRDELAR FÖR DIG SOM KUND Förbättrad kundservice samt minimera kostnaderna relaterade till service. Förbättrad kundservice Minskad kostnader relaterat till över mil vid avslut av kontrakt. Hjälp vid polis- och försäkringsärenden vilket ger lägre riskkostnad. Hjälp vid polis- och försäkringsärenden vilket minskar totalförlustsavgifter.

*I de fall som ert företag prenumererar på någon av de två abonnemangen som vi erbjuder så kan er fleet manager ta del av platsdata vid företagsresor. Läs mer om Arval Connect här och våra två abonnemang som vi erbjuder. 


Behöver jag som förare göra något gällande installationen?

Nej, du kommer få information om när den ska installeras i din bil men du behöver inte göra något aktivt val eller boka någon tid. Du kommer att meddelas när Arval Connect har utrustats i din bil. 


Kostar det här något extra?

Nej, Arval står för alla kostnader relaterat till installationen och inga löpande kostnader tillkommer. 


Behöver jag ha den här i min bil?

Enheten installeras på alla Arvals bilar under 2023. I dialog med ert företag kommer vi att installera det här i alla bilar. 


Kan jag ta bort den?

Enheten kan inte monteras bort. Boxen är installerad bakom instrumentbrädan och därmed inte synlig.

Arval Connect Device

Läs mer om hur vi hanterar data i vår Data Protection Notice.


Hur vet jag att bilen är utrustad?

Du vet att din bil är utrustad med Arval Connect om det sitter ett grönt klistermärke vid insteget vid förardörren, se bild. 
Kontakta Driver Experience Team om du har några frågor.

Arval Connect

Varför Arval

Lita på oss:

En global partner med över 30 års erfarenhet av leasing, vid din sida

Bli vår partner:

våra experter hjälper dig att få den bästa matchningen för dina behov

Vi är här för dig

vi är här när du behöver oss - digitalt eller personligt.

Vi förvaltar, du behåller kontrollen

vi gör hela processen att köra ett fordon lätt