newsroom

Senaste nytt

Arval community
{label}
{value}
Theme
Category
Aktiva filter1
SE_Charge

KLIMATBONUSEN UPPHÖR DEN 8 NOVEMBER 2022

Igår 7 November beslutade Regeringen att avskaffa klimatbonusen. Bakgrunden till detta är att kostnaden för att äga och köra en klimatbonusbil börjar bli jämförbar med kostnaden för att äga och köra en fossildriven bil.

Mån 07/11/22
Arval Mobility Observatory 2022

Arval Mobility Observatory 2022 - Del 3

Den tredje och sista delen av den årliga barometern utförd av Arval Mobility Observatory, visar att en stor majoritet av svenska företag har implementerat nya bränslealternativ för personbilar. I år har mer än sju av tio företag gjort denna omställning och den främsta anledningen är bränslealternativens lägre miljöpåverkan.

Ons 28/09/22
Arval Mobility Observatory 2022

Arval Mobility Observatory 2022 - Del 2

Den senaste delrapporten av den årliga barometern utförd av Arval Mobility Observatory, visar att en betydande andel av de svenska företagen är intresserade av fullserviceleasing. Ett av fyra företag överväger att införa eller öka användningen av fullserviceleasing i framtiden.

Tor 15/09/22
Arval Mobility Observatory 2022

Arval Mobility Observatory 2022 - Del 1

Svenska företag har stark framtidstro gällande tillväxten för sina vagnparker.
I den första delen av den årliga barometern för mobilitet och vagnparker, utförd av Arval Mobility Observatory, framkommer det att hela 92% av de större svenska företagen tror att deras vagnpark kommer att öka under de kommande tre åren.

Mån 05/09/22
Arval Danmark Erhvervsleasing

5 APPAR FÖR EN LYCKAD BILSEMESTER MED ELBIL

Planering är en viktig faktor för att få en bra bilsemester. Var finns närmaste laddare, hur mycket kostar det att ladda och hur fungerar laddning utomlands? Arval har sammanställt fem appar för en lyckad bilsemester med elbil. Läs mer här

Ons 29/06/22
SE_Charge

BONUSTAK PÅ 700 000 SEK INFÖRS I JULI 2022

I torsdags beslutade Regeringen att införa ett pristak på bonusen till elbilar och laddhybrider på 700 000 kronor. Är bilen dyrare än så får köparen ingen bonus. Det nya bonustaket införs för alla bilar som registreras från och med den 12 juli. Undantaget är lätta lastbilar, som inte får ett maxtak för vad de får kosta för att få bonus.

Mån 13/06/22
SE_EV_PS2

ÄNDRINGAR AV FÖRMÅNSVÄRDET OCH KLIMATBONUS

Riksdagen har nu sagt ja till regeringens förslag om att ändra nedsättningen av förmånsvärdet för miljöanpassade bilar. Detta gör att nybilspriset sätts ned med ett fast schabloniserat belopp som utgår från bilens miljöteknik. Klimatbonusändringarna för 2022 innebär bland annat att gränsen för hur stora utsläpp en klimatbonusbil får ha för att omfattas av förordningens tillämpningsområde föreslås skärpas från dagens 60 gram koldioxid per kilometer till 50 gram koldioxid per kilometer.

Ons 25/05/22
Arval Connect
Pressmeddelande

ARVAL LANSERAR ARVAL CONNECT

Arval lanserar Arval Connect, en kraftfull lösning för att hjälpa kunder att bättre kontrollera sina vagnparkskostnader och påskynda energiövergången. Idag har bristen på halvledare och inflationstryck en direkt inverkan på företag. Samtidigt blir CSR allt viktigare med att företag blir mer och mer medvetna om sitt ansvar för att påskynda energiövergången. Mer än någonsin är kostnadskontroll och miljöfrågor viktiga prioriteringar. För att stödja sina kunder har Arval förnyat Arval Active Link, dess befintliga anslutna tjänster och lanserar nu Arval Connect.

Tis 29/03/22