ARVAL MOBILITY CONSULTING-MODELLEN

Arval lanserar: Arval Mobility Consulting-modellen

Innovation 29 Mar 2021

Arval Mobility Consulting lanseras som ett nytt svar på snabba förändringar inom företagens mobilitetsbehov. Lanseringen kommer som en uppdatering av Arvals framgångsrika SMaRT-modell (Sustainable Mobility and Responsibility Targets), som lanserades 2018. Arval Mobility Consulting är en viktig del av Arval Beyond-strategin inom 360° Mobility-erbjudandet, en femårsplan utformad för att möjliggöra för Arval att bli branschledaren inom hållbara mobilitetslösningar.

Detta nya tillvägagångssätt has tagits fram som ett svar till en rad olika nya trender, inklusive faktorer som delad användning av cyklar, bilar och scootrar, miljöfrågor och tillväxten av Mobility as a Service (MaaS), vilka samtliga i sin tur har accelererat i takt med COVID-19.

Arval Mobility Consulting är utformat av Arval Consulting och kretsar kring en process i tre steg. Först definierar Arval Consultings teams kundens ambitioner kring hållbar mobilitet vilket inkluderar potentiell privat mobilitet också. Sedan analyserar de anställdas mobilitetsmönster med data från en mobilitetsgranskning för att förstå den nuvarande situationen. Slutligen, baserat på kundens ambition och nuvarande situation, så utformar Arval Consultings teams det bästa mobilitetslösningspaketet för varje användartyp, vilket kan innefatta bilar, cyklar, scootrar och/eller samåkning.

”Våra företagskunder står inför nya utmaningar. En av dem är bedömningen av deras anställdas mobilitetsbehov och förväntningar. Pandemin har helt och hållet förändrat de anställdas mobilitet i jobbet som privat. Arval Mobility Consulting har utvecklats för att hjälpa våra företagskunder att möta dessa utmaningar. Det erbjuder ett holistiskt tillvägagångssätt utformat för att möta deras ambitioner när det kommer till de anställdas mobilitetserbjudande”, kommenterar Shams-Dine El Mouden, Consulting Director på Arval.

Bart Beckers, Chief Commercial Officer på Arval, säger: “Arval har utvecklats från ett bilorienterat företag till ett mobilitetsföretag. Alla våra företagskunder och deras anställda, i alla områden vi finns representerade, kommer erbjudas de hållbara och toppmoderna mobilitetsalternativ de behöver och Arval Mobility Consulting är en viktig möjliggörare för att hjälpa våra kunder i att göra rätt val”.

Arval Mobility Consulting rullas ut i 11 länder. Det har utvecklats av Arval Consulting, vilket har utfört fler än 10 000 uppdrag relaterat till hanteringen av vagnparker och företagsmobilitet sedan det lanserades 2008.

Arval Mobility Observatory, vilket arbetar väldigt nära Arval Consulting, kommer att släppa sin årliga Barometer kring företagsmobilitet under april 2021 med globala resultat från en undersökning som utförts i 20 länder.

 

Om Arval:

Arval är specialiserade på fullserviceleasing och nya mobilitetslösningar och leasade nästan 1,4 miljoner fordon globalt vid slutet av december 2020. Varje dag erbjuder över 7 200 Arval-medarbetare i 30 länder flexibla lösningar för att göra resor sömlösa och hållbara för sina kunder, som sträcker sig från stora internationella organisationer till mindre företag och individuella småföretag.  Arval är medgrundare och medlem i Element-Arval Global Alliance, en världsledare inom vagnparkshanteringsindustrin, med 3 miljoner fordon i 50 länder. Arval grundades 1989 och ägs fullt ut av BNP Paribas. Inom BNP Paribas-gruppen ingår Arval i Retail Banking & Services-divisionen.
www.arval.se

 

Om BNP Paribas:

BNP Paribas är en ledande bank i Europa med internationell räckvidd. Den har en närvaro i 71 länder och har nästan 199 000 anställda, varav över 151 000 i Europa. Företaget rankas högt inom sina kärnverksamheter; Domestic Markets och International Financial Services (vars banknätverk och finansiella tjänster för konsumenter täcks av Retail Banking & Services) samt Corporate & Institutional Banking, vilka servar två sorters kunder: företagskunder och institutionella investerare. BNP Paribas Group hjälper alla dess kunder (individer, föreningar, entreprenörer, små- och medelstora företag, företagskunder och institutioner) att förverkliga sina projekt genom lösningar som sträcker sig från finansiering, investeringar, sparande och försäkringsskydd. I Europa har BNP Paribas Group fyra huvudmarknader (Belgien, Frankrike, Italien och Luxemburg) och BNP Paribas Personal Finance är marknadsledande inom konsumentutlåning. BNP Paribas utökar nu dess integrerade konsumenttjänstemodell inom Medelhavsländerna, Turkiet, Östeuropa samt ett stort nätverk i den västra delen av USA. Företagets tjänster inom Corporate & Institutional Banking och International Financial Services är bland de ledande i Europa och är på stark frammarsch i Amerika och även med en snabbväxande och stadig verksamhet i Asien- och Stillahavsområdet.
www.bnpparibas.se

Läs mer Visa mindre
Press contact(s)

Frank Svenhard - Commercial Director Arval

08 - 799 88 90

Björn Dahlgren - Northern Link PR

076 - 160 37 60

Downloads