Läs om hur Arval förhåller sig till Covid-19-pandemin här

Hur man reser med husdjur?

LÅTER DU HUSDJURET KÖRA (RUNT I) BILEN?

Kom ihåg att hålla dem och dig själv säker!

Djurhållare

Oavsett var du går, undvik att sätta ditt husdjur i främre passagerarsätet - solljuset som kommer från framrutan kan vara för varmt för ditt husdjur. Dessutom kan passagerarkrockkudden få förödande konsekvenser för alla husdjur om den aktiveras. Använd en lämplig djurhållare eller väl ventilerad bur i bakluckan av bilen. Buren ska vara tillräckligt stor för att ditt husdjur ska kunna stå, sitta, ligga ner och vända sig i. Säkra ditt husdjurs bur så att det inte glider eller välter vid ett abrupt stopp.

 

Identifiering

Speciellt katter gillar inte att tas ut från sin miljö, så att resa med dem tar dem bort från det bekanta. När du kör med ditt husdjur är det viktigt att husdjuret har korrekt identifiering (som ett chip och ett halsband med adressbricka) om den rymmer och går vilse. 

 

Åka på en roadtrip? Packa en väska för ditt husdjur

Packa mat, en skål, koppel, försörjningstillbehör, medicinering, första hjälpen och resedokument och gör dem lättillgängliga i bilen. För att ge ditt husdjur en känsla av förtrogenhet, packa en favoritleksak eller en kudde. Se till att packa mycket vatten och undvik att mata ditt husdjur i ett rörligt fordon. Det är bäst att göra en färdplan för långa vägturer och börja med en lätt måltid tre till fyra timmar före avresan.

 

Lämna aldrig ditt husdjur ensam i ett parkerat fordon!

Undvik värmestrålning eller att ditt husdjur fryser ihjäl genom att aldrig lämna det ensamt i ett parkerat fordon! På en varm dag, även med öppna fönster, kan din parkerade bil bli en ugn på nolltid. Och vid kallt väder kan din bil fungera som ett kylskåp.

Läs mer förartips
Hur man reser med djur i bilen