2020 growth

2020: ETT FRAMGÅNGSRIKT ÅR AV TILLVÄXT FÖR ARVAL

12 Feb 2021

2020: ETT FRAMGÅNGSRIKT ÅR AV TILLVÄXT FÖR ARVAL

  • 1 381 555 LEASADE FORDON, +6,4%* TILLVÄXT, VILKET GÖR ARVAL LEDANDE INOM FULLSERVICELEASING I EUROPA**
  • ARVAL PRESTERAR BÄTTRE ÄN MARKNADEN TROTS PANDEMIN
  • ETT AVGÖRANDE ÅR MED LANSERINGEN AV EN NY AMBITIÖS, STRATEGISK PLAN: ARVAL BEYOND
  • VIKTIGA PARTNERSKAP SLUTFÖRDA MED SIXT, CAIXABANK, UNICREDIT BANK AUSTRIA, FÖRVÄRV AV UNICREDIT LEASING FUHRPARKMANAGEMENT GMBH OCH ÖPPNANDET AV ETT NYTT DOTTERBOLAG I COLOMBIA
  • EN ACCELERATION FÖR VÅRT CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY (CSR)-ENGAGEMANG, BELÖNAT MED PLATINUMBETYG I ECOVADIS MÄTNING DÄR ARVAL RANKAS BLAND DE FRÄMSTA 1% I SIN BRANSCH

 

Arval är specialiserat på fullserviceleasing av fordon och nya lösningar för hållbar mobilitet. Tack vare kvaliteten på sina tjänster, förmågan att reagera snabbt och fånga nya möjligheter, samt flexibiliteten i sin verksamhet och soliditeten i BNP Paribas Group, överträffade Arval resten av marknaden 2020.

 

Under 2020 växte Arvals leasade flotta med 6,4 % jämfört med 2019 och nådde 1 381 555 fordon. Den Corporate-finansierade flottan nådde en miljon fordon under 2020. Retail-segmentet växte med 15,7 %, inklusive 100 000 fordon med privatleasing. Mid-term Rental-segmentet växte med 6 %. Arvals 7 200 anställda betjänar 300 000 kunder i 30 länder.

2020, ett starkt år trots pandemin

Under krisen har Arvals team mobiliserat runt om i världen för att garantera att tjänsterna de erbjuder till kunder fortlöper på ett säkert sätt. Tack vare företagets robusta IT-infrastruktur kunde fler än 99 % av Arvals anställda fortsätta arbeta säkert hemifrån, från mars 2020. Företaget erbjöd dessutom nästintill 350 fordon gratis till personal inom sjukvården i tolv länder. Inom denna kontext har Arval aktivt stöttat sina kunder genom krisen genom att erbjuda flexibilitet i avtalsvillkor och med förlängda avtal. Arval har påskyndat sin remarketing-strategi under Covid19-krisen genom att komplettera sina B2B-försäljningaktiviteter med ett Retail-erbjudande som stöds av en helt digital kundresa. Som ett svar på mobilitetstrender efter nedstängningarna lanserade företaget i maj 2020 ”The Journey Goes On”, en banbrytande tjänst utformad för att hjälpa och stötta Arvals kunder med att starta upp sina affärsverksamheter igen med säkra, hållbara och kostnadseffektiva mobilitetslösningar.

 

Höjdpunkter från 2020

Efter företagets 30-årsjubileum 2019 tog Arval ett viktigt steg genom att presentera sin nya strategiska plan, Arval Beyond, i oktober 2020. Detta var ett förberedelsesteg företaget tog för att stadigt kunna växa i en ny värld, baserat på dess huvudsakliga styrkor, samtidigt som affärsmodellen omprövades för att möta kundernas behov.

 

Arval Beyond kan brytas ned i fyra olika erbjudanden: mobilitet utöver bilar, som till exempel den senaste lanseringen av cykelleasing i åtta länder (360° Mobility), teknik till fördel för Arvals kunder (Connected & Flexible), starka partnerskap (Arval Inside) och hållbarhet i centrum av allt (Good for you, Good for all).

 

Drivna av en stark ansvarskänsla gentemot samhället och sina kunder utvecklade Arval under 2020 en stark CSR-strategi för att kunna svara upp till miljöfrågor och satte upp enastående mål till 2025: en halv miljon leasade elektrifierade fordon och en genomsnittlig minskning på 30 % av koldioxidutsläppen för hela flottan. Under 2020 antog Arval sin roll som en förespråkare för eldriven mobilitet och växte i dubbel takt jämfört med marknaden när det kommer till Battery Electric Vehicle-beställningar, räknat mot den globala marknaden per land. Arval arbetar också med jämställdhetsfrågor. Med ”Arval Women in Action”-karriärsprogrammet, som ett exempel, är Arval övertygade om att dagens kvinnor kommer bana väg för morgondagens.

 

Helt i linje med det nya erbjudandet Arval Inside förnyades eller lanserades under 2020 partnerskap med stora aktörer runt om i världen inklusive SIXT (med start i Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Storbritannien och Belgien) och CaixaBank Payments & Consumer group i Spanien och Portugal. Ett nytt samarbetsavtal undertecknades också med Unicredit Bank Austria, vilket stärker Arvals position i Österrike med förvärvet av UniCredit Leasing Fuhrparkmanagement GmbH. Samtliga partnerskap baseras på ett starkt fokus på att erbjuda en digital kundupplevelse, samt att utöka produktbredden och tjänsterna med uppkopplade och elektrifierade mobilitetslösningar.

 

Arvals tillväxt under 2020 var inte enbart ett resultat av starka partnerskap, utan även genom geografisk expansion. Företaget stärkte sin närvaro i Latinamerika och öppnade ett nytt dotterbolag i Colombia, i partnerskap med Relsa. Detta bekräftar Arvals tillväxt, jämsides med sina partners i den latinamerikanska regionen.

 

Breddade horisonter under 2021 med det första året av Arval Beyond

Under 2021 kommer Arval fortsätta att genomföra sin strategi genom konkreta mål. Bland årets projekt finns:

 

  • Nya tjänster för att bättre tillgodose företagsbehov: Mobility Hub, Mobility App, Mobility Consulting, som del av 360° Mobility-erbjudande med Arval Beyond.
  • En förnyad ambition med att dubbla beställningarna inom Battery Electric Vehicles-marknaden, med stöd av ett transformerande CSR-projekt som kommer lanseras i juni 2021 
  • Ett ambitiöst partnerskapsprogram för att nå nya befolkningar och gränser.

 

”Krisen under 2020 bekräftade de prioriteringar vi definierade för Arval Beyond som något våra kunder behövde. Arval är ännu starkare idag och leder marknaden när det kommer till prestanda, nytänkande och dess CSR-åtaganden. Jag är väldigt säker inför året vi har framför oss; vi har flertalet projekt och initiativ planerade. Investeringarna vi gör idag kommer att stärka vår vision genom 2021 och åren framåt och vi förväntar oss att överträffa 2020 års prestanda när det kommer till tillväxt för flottan detta år”, säger Alain van Groenendael, Ordförande och VD för Arval.

 

Arval Sverige passerar ny milstolpe

Under 2020 nådde Arval Sverige en stark tillväxt på 16 % och passerade där med en ny milstolpe med en vagnpark på 7 007 bilar. Den stora tillväxten av vagnparken utgörs fortsatt av bilar med elektrifierad motor, där de utgjorde 60 procent av beställningarna. I jämförelse med 2019 var samma beställningssiffra 50 %.

 

”Trots rådande pandemi under 2020 har vi kunnat leverera väldigt bra resultat och ökat skiftet allt mer mot en grönare vagnpark och hållbar mobilitet i linje med vår strategi Arval Beyond. Under 2020 har vi bland annat lanserat Arval Re-lease, leasing av begagnade bilar, som är en del av vårt mobilitetserbjudande. Under 2020 firade vi även fem års närvaro i Sverige. Dessa prestationerna delar jag med vårt team och våra kunder, och vi ser fram emot att leverera fortsatt bra service till både kunder och förare under 2021.” kommenterade Sébastien Valy, VD, Arval Sverige.

 

Utöver aktivitetsresultaten under 2020 kommer Arval tillkännage sina årliga finansiella resultat till media 10 mars 2021.

 

*Tillväxttakt för slutet av perioden 2019–2020 på en jämförande basis.

** Multibrand fullserviceleasing 

 

Om Arval:

Arval är specialiserade på fullserviceleasing och nya mobilitetslösningar och leasade nästan 1,4 miljoner fordon globalt vid slutet av december 2020. Varje dag erbjuder över 7 200 Arval-medarbetare i 30 länder flexibla lösningar för att göra resor sömlösa och hållbara för sina kunder, som sträcker sig från stora internationella organisationer till mindre företag och individuella småföretag.  Arval är medgrundare och medlem i Element-Arval Global Alliance, en världsledare inom vagnparkshanteringsindustrin, med 3 miljoner fordon i 50 länder. Arval grundades 1989 och ägs fullt ut av BNP Paribas. Inom BNP Paribas-gruppen ingår Arval i Retail Banking & Services-divisionen.

www.arval.se

 

Om BNP Paribas:

BNP Paribas är en ledande bank i Europa med internationell räckvidd. Den har en närvaro i 71 länder och har nästan 199 000 anställda, varav över 151 000 i Europa. Företaget rankas högt inom sina kärnverksamheter; Domestic Markets och International Financial Services (vars banknätverk och finansiella tjänster för konsumenter täcks av Retail Banking & Services) samt Corporate & Institutional Banking, vilka servar två sorters kunder: företagskunder och institutionella investerare. BNP Paribas Group hjälper alla dess kunder (individer, föreningar, entreprenörer, små- och medelstora företag, företagskunder och institutioner) att förverkliga sina projekt genom lösningar som sträcker sig från finansiering, investeringar, sparande och försäkringsskydd. I Europa har BNP Paribas Group fyra huvudmarknader (Belgien, Frankrike, Italien och Luxemburg) och BNP Paribas Personal Finance är marknadsledande inom konsumentutlåning. BNP Paribas utökar nu dess integrerade konsumenttjänstemodell inom Medelhavsländerna, Turkiet, Östeuropa samt ett stort nätverk i den västra delen av USA. Företagets tjänster inom Corporate & Institutional Banking och International Financial Services är bland de ledande i Europa och är på stark frammarsch i Amerika och även med en snabbväxande och stadig verksamhet i Asien- och Stillahavsområdet.

www.bnpparibas.se

 

Läs mer Visa mindre