ARVAL GÅR MED I MAAS ALLIANCE

ARVAL GÅR MED I MAAS ALLIANCE

Företagskommunikation 14 Feb 2019 , by
Björn Dahlgren

Maas Alliance förbinder sig till att underlätta implementationen av avancerade mobilitetslösningar och till att stödja framtagandet av en enda, öppen marknad i och bortom Europa, som möjliggör för en fullständig driftsättning av mobilitet som en tjänst. Alliansen hyser runt 75 medlemmar, offentliga institutioner, etablerade företag och startups, inklusive städer som är angelägna om att utveckla integrerade mobilitetslösningar.

Som en nyckelaktör inom mobilitetsområdet syftar Arval till att utveckla transportmöjligheter för att passa varje behov. Arval är stolta över partnerskapet med MaaS Alliance för att arbeta hand i hand mot att bygga morgondagens mobilitetslösningar. Detta partnerskap passar in med Arvals strategi och bekräftar ambitionen med att ligga steget före i mobilitetssektorn.

”På senare år har mobilitetssektorn påverkats djupt av ny teknik, nya tendenser. Våra kunder och potentiella nya kunder, vare sig de är stora företag, små företag eller enskilda individer, är allt mer angelägna om gröna, digitala lösningar. I detta sammanhang är det med stort nöje som vi tillkännager vårt senaste partnerskap med MaaS Alliance. Vi är glada över att arbeta med europeiska aktörer och städer för att bana vägen inom mobilitetsvärlden med innovativa erbjudanden”, säger Alain Van Groenendael, CEO, Arval.

”Vi är glada över att börja arbeta med Arval. Vi tror att skapandet av ett ekosystem där olika aktörer dedikerade till att arbeta mot samma mål är ett viktigt steg för att säkerställa mobilitetssektorns framtid”, säger Jacob Bangsgaard, President, MaaS Alliance.

Kontakter

Arval

Frank Svenhard, Försäljningsdirektör, frank.svenhard@arval.se - 08 - 799 88 90

Northern Link PR

Björn Dahlgren, Northern Link, PR-kontakt för Arval, bjorn@nlpr.se - 076 - 160 37 60

Om Arval:

Arval grundades 1989 och ägs av BNP Paribas. Företaget specialiserar sig på fullserviceleasing och erbjuder internationella företag, små- och medelstora företag samt yrkesverksamma skräddarsydda lösningar som optimerar de anställdas mobilitet. Arval eliminerar även de risker som är förknippade med vagnparksförvaltning. Nyligen utökade Arval sitt kundsegment till privata kunder. Expertrådgivning och högkvalitativ service, grundstenarna i Arvals kundlöfte, infrias av ca 7000 anställda i 29 länder och företagets totala vagnpark består av 1 193 910 fordon världen över (december 2018). Arval är en av grundarna och medlem i Element-Arval Global Alliance, den längsta stående strategiska alliansen inom vagnparkshanteringsindustrin och är världsledande inom vagnparkshantering med tre miljoner fordon i 50 länder. Inom BNP Paribas tillhör Arval Retail Bankingkärnverksamheten. www.arval.se

Om BNP Paribas:

BNP Paribas är en ledande bank i Europa med internationell räckvidd. Den har en närvaro i 73 länder och har fler än 196 000 anställda, varav 149 000 i Europa. Företaget rankas högt inom sina kärnverksamheter; Domestic Markets och International Financial Services (vars banknätverk och finansiella tjänster för konsumenter täcks av Retail Banking & Services) samt Corporate & Institutional Banking, vilka servar två sorters kunder: företagskunder och institutionella investerare.BNP Paribas Group hjälper alla dess kunder (individer, föreningar, entreprenörer, små- och medelstora företag, företagskunder och institutioner) att förverkliga sina projekt genom lösningar som sträcker sig från finansiering, investeringar, sparande och försäkringsskydd. I Europa har BNP Paribas Group fyra huvudmarknader (Belgien, Frankrike, Italien och Luxemburg) och BNP Paribas Personal Finance är marknadsledande inom konsumentutlåning.BNP Paribas utökar nu dess integrerade konsumenttjänstemodell inom Medelhavsländerna, Turkiet, Östeuropa samt ett stort nätverk i den västra delen av USA. Företagets tjänster inom Corporate & Institutional Banking och International Financial Services är bland de ledande i Europa och är på stark frammarsch i Amerika och även med en snabbväxande och stadig verksamhet i Asien- och

Stillahavsområdet.

www.bnpparibas.se

Presskontakt MaaS Alliance:

MaaS Alliance

Edward Farrugia – e.farrugia@mail.ertico.com - +32 2 400 07 60

Om MaaS Alliance

Mobility as a Service (MaaS) Alliance, hosted by ERTICO – ITS Europe, är ett partnerskap som omfattar både offentliga och privata aktörer och lägger grunderna för en öppen marknad med nya mobilitetstjänster, inriktad på användares behov. Mobilitet som tjänst kombinerar flera transporttjänster till en enda mobilitetstjänst som finns tillgänglig på begäran, både för resande och gods.MaaS Alliance och dess medlemmar arbetar mot att uppnå ett sömlöst och enkelt ekosystem för avancerade, användarorienterade mobilitetstjänster. MaaS Alliance är den ledande internationella MaaS-communityn och samlar alla aktörer inom transportekosystemet - offentliga myndigheter, startups, systemintegratörer och tjänsteleverantörer, båda etablerade och nykomlingar på marknaden. Inom MaaS Alliance samarbetar medlemmarna för att skapa förutsättningarna för en framgångsrik driftsättning av MaaS i och bortom Europa. Alliansen stödjer spridningen och skalbarheten för MaaS-tjänster med sikte på att etablera ett gränslöst MaaSsystem.

Läs mer Visa mindre