Pressmeddelande_Arval_EcoVadis_202101

ARVALS TILLDELAS PLATINUM-BETYG AV ECOVADIS 2020

29 Jan 2021

ARVALS CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY TILLDELAS PLATINUM-BETYG AV ECOVADIS 2020

Arval, en global ledare inom fullserviceleasing för fordon och hållbara mobilitetslösningar har tilldelats ett erkännande på Platinum-nivån i EcoVadis* Corporate Social Responsibility (CSR)-plattform. Betyget placerar Arvals arbete bland de främsta 1 % av de företag som betygsatts av EcoVadis inom denna bransch.

PlatiumUnder 2020 uppnådde Arval 74/100 poäng, jämfört med 70/100 under 2019. Detta betyg tillåter Arval att ta steget upp från Guldnivån till att få ett erkännande på Platinum-nivå, vilket är den högsta möjliga betygsnivån hos EcoVadis. För femte året i rad belyser detta Arvals hängivenhet till CSR, vilket är något som företaget har valt att placera i hjärtat av sin nya strategi, Arval Beyond.

Klimatförändringar och hållbarhet har aldrig varit mer kritiskt än idag för aktörer inom fordons- och mobilitetsbranschen. I 30 år har Arval framgångsrikt fokuserat sin expertis på fullserviceleasing. Nu, tack vare en fantastisk mobilisering av företagets olika team, dess solida affärsverksamhet, stödet från BNP Paribas Group och i linje med FN:s globala mål för hållbar utveckling (United Nations Sustainable Development Goals), befäster företaget återigen sin ambition för att rita om spelplanen. Arval hjälper sina kunder lyckas med energiövergången genom sitt huvudfokus: att erbjuda hållbara mobilitetslösningar.

Arvals övergripande mål är att bygga en stark ansvarskultur, grundad på talang och inkludering, för att inspirera alla anställda att lämna ett positivt avtryck varje dag i allt de gör.

 

”CSR är inte bara en fråga om ansvar, utan också en fråga om förtroende. Våra team och kunder förväntar sig att vi går i bräschen. För att göra det strävar vi efter att lansera konkreta lösningar för att stötta våra kunder med energiövergången och deras mobilitetsstrategi. Vi gör detta genom att leda med goda exempel: vi försöker alltid testa våra produkter inom företaget innan vi levererar dem till våra kunder. Att bygga en hållbar framtid är en enorm utmaning, där alla på Arval har en roll att spela”, säger Alain Van Groenendael, Ordförande och VD på Arval.

*Meddelande till redaktörer: EcoVadis driver en webbaserad samarbetsplattform som möjliggör för företag att betygsätta sin CSR-prestanda genom att bedöma sina policys, handlingar och resultat, likväl som input från yrkesverksamma från tredje part och externa intressenter. Företag bedöms genom sju ledningsindikatorer inom fyra teman: Miljö, Arbets- och mänskliga rättigheter, Etik och Hållbara Förvärv.
 

 

Om Arval: Arval är specialiserade på fullserviceleasing och nya mobilitetslösningar och leasade nästan 1,4 miljoner fordon vid 30 juni 2020. Varje dag erbjuder fler än 7 200 Arval-medarbetare i 30 länder flexibla lösningar för att göra resor sömlösa och hållbara för sina kunder, som sträcker sig från stora internationella organisationer till mindre företag och individuella småföretag. Arval är en av grundarna och medlem i Element-Arval Global Alliance, en världsledare inom vagnparkshanteringsindustrin, med 3 miljoner fordon i 50 länder. Arval grundades 1989 och ägs fullt ut av BNP Paribas. Inom BNP Paribas-gruppen ingår Arval i Retail Banking & Services-divisionen. www.arval.se

Om BNP Paribas: BNP Paribas är en ledande bank i Europa med internationell räckvidd. Den har en närvaro i 71 länder med ungefär 199 000 anställda, varav fler än 151 000 i Europa. Företaget rankas högt inom sina kärnverksamheter; Domestic Markets och International Financial Services (vars banknätverk och finansiella tjänster för konsumenter täcks av Retail Banking & Services) samt Corporate & Institutional Banking, vilka servar två sorters kunder: företagskunder och institutionella investerare. BNP Paribas Group hjälper alla dess kunder (individer, föreningar, entreprenörer, små- och medelstora företag, företagskunder och institutioner) att förverkliga sina projekt genom lösningar som sträcker sig från finansiering, investeringar, sparande och försäkringsskydd. I Europa har BNP Paribas Group fyra huvudmarknader (Belgien, Frankrike, Italien och Luxemburg) och BNP Paribas Personal Finance är marknadsledande inom konsumentutlåning. BNP Paribas utökar nu dess integrerade konsumenttjänstemodell inom Medelhavsländerna, Turkiet, Östeuropa samt ett stort nätverk i den västra delen av USA. Företagets tjänster inom Corporate & Institutional Banking och International Financial Services är bland de ledande i Europa och är på stark frammarsch i Amerika och även med en snabbväxande och stadig verksamhet i Asien- och Stillahavsområdet. www.bnpparibas.se

Läs mer Visa mindre
Pressmeddelande
Press contact(s)

Frank Svenhard, Commercial Director - Arval

08 - 799 88 90

Björn Dahlgren, Northern Link, PR-kontakt för Arval

076 - 160 37 60 Om

Downloads